Składniki

3 dowody na to, że witaminy w kosmetykach powinny się znaleźć!

3 dowody na to, że witaminy w kosmetykach powinny się znaleźć!

Każdego dnia używamy wielu kosmetyków. Najczęściej nie zwracamy uwagi na to, czy zawierają one witaminy. A szkoda. Substancje te mają przecież zbawienny wpływ na naszą skórę i wspierają wiele jej procesów. Jakich witamin warto szukać w kosmetykach? Oto 3 najważniejsze.

3 dowody na to, że witaminy w kosmetykach powinny się znaleźć!
4.87 (97.39%) 23 votes
Olej arganowy – dlaczego jest tak cenny?

Olej arganowy – dlaczego jest tak cenny?

Na rynku pojawia się coraz więcej kosmetyków zawierających olej arganowy. I bardzo dobrze – olej ten jest przecież od wieku znany nie tylko jako zdrowy dodatek do potraw, ale i doskonały kosmetyk. Co to za substancja i dlaczego warto wybierać kosmetyki, których jest składnikiem? Zobaczmy.

Olej arganowy – dlaczego jest tak cenny?
5 (100%) 14 votes
Jagody acai – dlaczego warto zaprzyjaźnić się z tymi owocami?

Jagody acai – dlaczego warto zaprzyjaźnić się z tymi owocami?

Jagody acai jakiś czas temu niemal przebojem wdarły się na polski rynek. Bardzo szybko zostały okrzyknięte super food i „brazylijską żyłą złota”. Zewsząd napływają do nas informacje o niemal cudownych właściwościach tych owoców. Dlaczego warto zwrócić na nie uwagę i szukać ich w składzie kosmetyków? Zobaczmy!

Jagody acai – dlaczego warto zaprzyjaźnić się z tymi owocami?
4.8 (96%) 30 votes
Kwas hialuronowy – co to jest i dlaczego warto go szukać w kosmetykach?

Kwas hialuronowy – co to jest i dlaczego warto go szukać w kosmetykach?

Często bywa nazywany “eliksirem młodości”, jest szeroko stosowany w kosmetyce i medycynie. Kwas hialuronowy, bo to o nim mowa, jest jedną z tych substancji, których warto szukać w kosmetykach używanych do codziennej pielęgnacji. Dlaczego? Zobaczmy!

Kwas hialuronowy – co to jest i dlaczego warto go szukać w kosmetykach?
4.27 (85.33%) 15 votes
„Czerwone diamenty” czy eko-ściema czyli o odżywczych właściwości jagód goji.

„Czerwone diamenty” czy eko-ściema czyli o odżywczych właściwości jagód goji.

Kolcowój chiński czyli Lycium chinense to roślina, która na terenie Azji i południowo-wschodniej Europy uprawiana jest już od ponad 2000 lat. Powodem tego są niepozorne z wyglądu, niewielkie pomarańczowo czerwone owoce – jagody goji. Ze względu na bardzo wysokie wartości odżywcze owoce te zostały ochrzczone „czerwonymi diamentami” i już od setek lat stosowane były w chińskiej medycynie.

„Czerwone diamenty” czy eko-ściema czyli o odżywczych właściwości jagód goji.
4.78 (95.5%) 40 votes
Wróć na górę